CENTRES

El nostre Twitter

Com arribar?

Utilitza el transport públic.

Accedeix a la informació dels mitjans que pots usar.

-

Escaneja el QR o fes clic para utilitzar el teu navegador

 

DESCARREGA EL NOSTRE DÍPTIC RESUM

 

Visualització de contingut web

Teléfono: 964 725 000

Avgda. Benicàssim, 128 12004 Castelló de la Plana

 

 

.

actualitat

L'Hospital General Universitai de Castelló ressalta la importància de la lactància des del primer moment amb una jornada

  • La presidenta de la IHAN advoca per introduir-la en les primeres hores de vida
  • Més de 180 assistents coneixen de primera mà temes com les disfuncions orofacials o la microbiota en la llet materna

La Comissió de Lactància Materna de l'Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS) ha celebrat hui la seua VI Jornada de promoció de la Lactància Materna amb un clar objectiu. Conscienciar a la societat, i sobretot a les mares i professionals, de la importància de la lactància materna des dels primers moments de vida dels recent nascuts.

Per a això, el Comité organitzador, encapçalat per la presidenta de la Comissió, i pediatra del HGUCS, Flavia Pronzato, ha comptat amb ponents d'una especial rellevància en la matèria, com ho ha sigut Carmen Rosa Pallás, presidenta de la Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN) a Espanya, o la seua coordinadora nacional, Mª Teresa Hernández. A més, han participat investigadores, pediatres i treballadores socials, cobrint d'esta manera l'espectre de la temàtica plantejada per a esta edició.

El simposi ha sigut inaugurat pel gerent del Departament de Salut de Castelló, Miguel Alcalde, junt amb la directora d'Infermeria, Pilar Fernández, i la mateixa Flavia Pronzato, els que han ressaltat la importància que, per a un centre com l'Hospital General Universitari de Castelló, té la promoció de la lactància materna entre les seues usuàries.

El plat fort d'esta quarta edició era la presència de la presidenta de la IHAN, que cal recordar que és l'entitat encarregada de certificar, patrocinada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i UNICEF, la labor dels professionals en el foment de la lactància materna. En ella, Carmen Rosa Pallás, també cap de neonatologia de l'Hospital 12 d'Octubre de Madrid, ha explicat als més de 180 assistents els fonaments sobre els quals es recolza la recomanació de començar amb este tipus d'alimentació en els recent nascuts tan prompte com siga possible.

Esta conferència magistral, d'allò més esperat d'este simposi, no ha deixat indiferent a ningú, i ha suscitat un interessant torn de preguntes en què han quedat clars els beneficis d'esta pràctica, en el desenrotllament dels recent nascuts.

La jornada ha començat amb una visió cientificotècnica de la rellevància de la microbiota (els microorganismes) que es troben en la llet materna en el bon desenrotllament de la salut infantil, per al que ha intervingut la investigadora en biotecnologia del Biobanc IBSP-CV Mª Carmen Collado.

Una altra de les preocupacions de les futures mares és la possibilitat que el recent nascut tinga disfunció orofacial, un problema que els dificulta la lactància. Per a això, dos logopedes, Cristina Peris i Marta Mes, han explicat als presents les distintes formes de detecció i tractament amb què es minora o resol el problema.

També de vital importància per al foment de la lactància materna precoç són les Unitats de Lactància, per la qual cosa ha participat la pediatra de l'Hospital Dr. Peset de València Mª Teresa Hernández que ha explicat l'experiència d'este servici en el seu hospital durant els últims tres anys.

Els tabús de la lactància i les dificultats que troben els professionals en la societat i en dones en risc d'exclusió social han comprés la segona part de la jornada. Per al primer dels temes, un any més s'ha comptat amb la col•laboració de l'Associació de Suport a la Lactància Materna de Castelló (Mamara Castelló) que ha exposat els impediments socials que troben les mares per a dur a terme este tipus d'alimentació amb els seus fills i filles.

Quant a les mares en risc d'exclusió, les professionals del Centre de Salut Gran Via, Mª José Palomares (pediatra) i Marisa García (treballadora social) han sigut les encarregades de traslladar com detectar estes situacions i treballar sobre elles.

La jornada ha comptat amb l'assistència de més de 180 persones, entre les que es trobaven professionals sanitaris relacionats amb el tema, pediatres, comares, infermeres o treballadors socials, a més de mares interessades a ampliar els seus coneixements sobre la lactància.

Agenda

Data Hora Títol Tipus Detalls  
S'estan mostrant els 0 resultats.

Suggeriments i formulari de contacte

Formulari de contacte o suggeriments DSCS
La seva opinió és valuosa per a nosaltres. Si us plau envieu els vostres suggeriments. Per favor, indique el seu correu electrònic si vol resposta.
Este camp és obligatori.
Este camp és obligatori.
Este camp és obligatori.
captcha

PROFESSIONAL

CIUTADANIA