notes de premsa

Content with tag vascular.

Conoce el hospital desde la Enfermería: "La enfermería en los laboratorios vasculares"

La Direcció d'Infermeria de l'Hospital General Universitari de Castelló ha dut a terme hui una nova sessió formativa de la iniciativa 'Coneix l'hospital des de la Infermeria', en la qual s'ha tractat "La infermeria en els laboratoris vasculars".

Per a açò, ha comptat amb la infermera de la Secció de Angiología i Cirurgia Vascular, Elena Vilalta.

Mitjana (0 Vots)

La secció de Vascular del General de Castelló rep el premi al millor artícle científic a Espanya

La secció de Vascular del General de Castelló rep el premi al millor article científic a Espanya

  • L'article es titula Eco "Johiliss (GEC-E) Prova. simplificada per a diagnòstic d'estenosi carotídia per mitjà d'ecografia doppler"
  • "El premi ho ha atorgat la Societat Espanyola d'Angiologia i Cirurgia Vascular

La Societat Espanyola d'Angiologia i Cirurgia Vascular (SEACV) ha premiat a la Secció d'Angiologia i Cirurgia Vascular de l'Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS) per la publicació d'un article sobre la prova Eco Johiliss per al diagnòstic d'estenosi carotídia en la revista d'Angiologia. El premi suposa una injecció de 2.000 euros per a continuar investigant esta prova diagnòstica.

L'especialista del HGUCS Johissy Briones va dur a terme la investigació durant dos anys, entre juliol de 2013 i agost de 2015, amb la col·laboració d'Elena Vilalta, infermera en el servici i el cap de la secció d'Angiologia i Cirurgia vascular, Salvador Martínez.

 

Els resultats obtinguts es van exposar per Briones en la XV Convenció de Cirurgians Vasculars de Parla Hispana celebrada a Quito (Equador), així com en el VI Symposium Mediterrani de Cirurgia Vascular, A més, l'article científic es va penjar en internet després de les presentacions en els congressos i ha aparegut en l'últim número de la revista Angiologia.

Eco Johiliss és una prova ràpida i no invasiva que permet detectar de forma precoç malalties cardiovasculars i està dissenyada per a aplicacions de garbellament. Esta nova tècnica pretén millorar l'atenció sanitària reduint així la incidència de malalties cardiovasculars i els costos sociosanitaris. La possibilitat de detecció prematura pot evitar malalties greus com els ICTUS o els infarts de miocardi, minimitzar les seqüeles i inclús salvar vides.

Dos estudis realitzats per l'equip de Vascular del HGUCS han permés validar esta nova prova i determinar que pot realitzar-se en tan sols sis minuts. Eco Johiliss utilitza per a la seua realització una ecografia doppler sobre el coll del pacient, tècnica innòcua, còmoda i indolora per a així classificar els pacients en quatre grups diferents que determinen les necessitats de seguiment. La detecció precoç de les malalties permet optimitzar els tractaments per a així reduir les llistes d'infermeres i evitar les malalties o bé minorar el seu impacte.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), les malalties cardiovasculars són la principal causa de mortalitat a nivell mundial. A Espanya, són responsables del 30% del total de defuncions, deixant més de 115.000 defuncions anuals. L'elevada morbiditat i la pèrdua de productivitat causades per les malalties cardiovasculars generen un important problema social, a més de l'un cost global anual a Europa pròxim als 200.000 milions d'euros. La posada en marxa de la tècnica Eco Johiliss pot ajudar a reduir les xifres, tant sociosanitàries com econòmiques.

La secció d'Angiologia i Cirurgia Vascular de l'Hospital General Universitari de Castelló està treballant actualment en els primers protocols de garbellament per mitjà d'Eco Johiliss. La cartera de cirurgia vascular és relativament nova, ja que es va crear en 2009 i està dirigida pel galé especialista Salvador Martínez. El servici compta amb set especialista i, la seua recent consolidació com a disciplina clarament definida, li atorga les últimes tecnologies. És per això, que el HGUCS compta amb un dels únics 20 laboratoris de Vascular homologats en tot el país.

A més, els especialistes del servici complementen el seu treball amb l'activitat investigadora. És per això, que els facultatius compten amb diferents premis en reconeixement a la seua labor, com l'atorgat a l'especialista David Olmos per la presentació del millor Cas Clínic en el VI Symposium Mediterrani de Cirurgia Vascular. Així mateix, els metges de la secció del HGUCS també participen en congressos sobre cirurgia vascular i angiologia a nivell internacional.

Mitjana (0 Vots)

Actualitat del Departament

El Gabinet de Comunicació de l'Hospital Universitari General de Castelló realitza una tasca de comunicació externa amb l'objectiu de donar a conèixer, tant al personal del centre i del Departament de Salut de Castelló com als pacients, la intensa activitat que es porta a terme en la institució.

Un dels canals importants per dur a terme aquesta tasca és la publicació i difusió de notes de premsa per als mitjans de comunicació. En aquesta secció podràs estar al dia de la informació que es fa pública setmanalment.

A més, tindràs accés a les notes de premsa publicades en dates anteriors pel Gabinet de Comunicació de l'Hospital General de Castelló.

Les notes de premsa del dia es poden consultar a la secció de Premsa de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat (www.san.gva.es)

Notes de premsa

Archivo

 

 

 

        Campanyes

D'altra banda, en el si d'aquest centre hospitalari tenen lloc al llarg de l'any diferents esdeveniments i actes en els quals la participació està guiada per la il · lusió i la motivació del personal. Visita aquests enllaços i podràs veure les fotografies de tots aquests esdeveniments: