notes de premsa

Content with tag trasplante renal castellón.

CELEBRACIÓ

L'Hospital General de Castelló ha celebrat una jornada professional en la qual ha presentat davant la resta de serveis el treball de la Unitat de Trasplantament Renal que després de tres mesos de funcionament ha aconseguit ja el cinqué trasplantament de renyó.

La Jornada ha sigut inaugurada pel gerent del Departament de Salut de Castelló, Ricardo Tosca, qui ha assegurat que la Unitat de Trasplantaments de l'Hospital General de Castelló "arribarà a ser una unitat referent a Espanya igual que ho és aquest hospital quant a xifres de donació d'òrgans".

 

A continuació, la jornada ha comptat amb la participació de Javier Guasch, excoordinador de trasplantaments del centre hospitalari qui ha fet un repàs de la trajectòria de l'Hospital fins a la creació de la Unitat de Trasplantament: "A la fi de 2018 es va crear un grup de treball amb l'objectiu d'iniciar una Unitat de Trasplantaments perquè les dades ens avalaven i Castelló s'ho mereixia".

 

La jornada ha seguit amb la intervenció de Bárbara Vidal, coordinadora actual de trasplantaments i David Ramos, especialista en Nefrologia i responsable del trasplantament renal, els qui han presentat la forma de treball de la unitat i han agraït la solidaritat de cada pacient i les seues famílies que diuen sí a la donació d'òrgans. "Els inicis sempre són complexos però hem aconseguit ja el cinqué trasplantament renal en tres mesos, una xifra que supera l'esperat, per la qual cosa el funcionament i la gestió d'aquesta Unitat està sent molt positiu", ha destacat el dr. Ramos.

 

L'Organització Nacional de Trasplantaments també ha comptat amb una ponència en aquesta jornada a través de Belen V. Conquero, directora de Comunicació d'aquest organisme qui ha ressaltat la importància de l'anonimat per a preservar l'altruisme i garantisme que dicta la legislació actual.

 

Per a finalitzar, l'Associació de pacients Alcer Castalia, a través del seu president, Juan Doménech, ha agraït la implicació de tots els equips professionals en la posada en marxa d'aquesta Unitat i ha realitzat un homenatge al dr. Javier Guasch amb el lliurament d'una placa commemorativa

Mitjana (0 Vots)

JORNADA NEFROLOGÍA

Departament de Salut de Castelló
2/06/2022

El Hospital General Universitari de Castelló organiza la I Jornada de Actualización en Trasplante Renal, iniciándose así el proceso de implementación de la Unidad de Trasplantes en el centro, prevista para el tercer trimestre de este año.

Se trata de una jornada de dos días en la que participan profesionales de los hospitales General de Castelló, General de Alicante y La Fe y Doctor Peset de Valencia, sobre aspectos clínicos de la donación, el trasplante y los poscuidados en la persona trasplantada.

La jornada se realiza en el salón de actos del Colegio de Médicos de Castelló y está dirigida a todos los profesionales implicados en el proceso de la donación y el trasplante renal.

Mitjana (0 Vots)

« Ves enrere

CIRUGÍA BARIÁTRICA

El Hospital General de Castelló es el primer centro público de la Comunitat Valenciana en realizar cirugía bariátrica asistida por robot

 

• El Servicio de Cirugía General del Hospital de Castelló inicia las        intervenciones de cirugía de la obesidad con el equipo Da Vinci
• El centro castellonense alcanza las 25 intervenciones robóticas en el primer mes y medio desde su implantación

 


Castelló (12.01.23). El Servicio de Cirugía General y del Aparato Digestivo del Hospital General Universitari de Castelló ha iniciado las intervenciones de cirugía bariátrica con el equipo robótico Da Vinci tras finalizar el periodo acreditativo necesario, situándose así como el primer centro público de la Comunitat Valenciana en realizar esta cirugía de la obesidad asistida por robot.

El Servicio de Cirugía ha intervenido ya con éxito a dos pacientes mediante esta avanzada técnica por lo que va a consolidar la cirugía bariátrica robótica como la principal opción quirúrgica para este tipo de pacientes en el Hospital General de Castelló. "El robot ofrece ventajas tanto para el paciente como para el profesional ya que favorece la recuperación al ser una cirugía menos agresiva y ofrece al especialista mayor exactitud y precisión en los movimientos y una alta calidad de visión del campo quirúrgico", explica el cirujano José Manuel Laguna, jefe del Servicio de Cirugía.

Con la incorporación de la cirugía bariátrica robótica, el Servicio de Cirugía del Hospital General de Castelló vuelve a ser pionero en el uso de laparoscopia en sus quirófanos "con una dilatada experiencia que se inició siendo uno de los primeros hospitales españoles en utilizar la laparoscopia, concretamente para la extirpación de vesícula", explica el dr. Laguna, por lo que la incorporación del robot Da Vinci en la cartera de servicios de la cirugía de la obesidad "supone un nuevo triunfo para el Hospital General de Castelló".

Perfil del paciente de cirugía bariátrica

La cirugía bariátrica está indicada para personas entre los 18 y los 60 años con un índice de masa corporal (IMC) superior a 35, aunque su objetivo no es estético sino "curar las complicaciones que se asocian a la obesidad y que pueden causar la muerte del paciente como la diabetes, la hipertensión, el síndrome de apnea del sueño o las enfermedades cardiovasculares", enumera Laguna. En la Comunitat Valenciana se estima que entorno al 30% de la población adulta es obesa, por lo que este tipo de pacientes están cada vez más presentes en las consultas médicas.

El Hospital General de Castelló inició la cirugía bariátrica laparoscópica en el año 2002 y ha alcanzado la cifra de 1.225 pacientes intervenidos, a los que hay que añadir los dos pacientes que se han sometido ya esta cirugía con la asistencia robótica. "Es una intervención compleja pero segura, que cursa con una estancia postoperatoria entorno a los 2-3 días y en la que la mayoría de pacientes no requiere ingreso en una unidad de vigilancia intensiva", destaca el jefe del Servicio.

Cirugía robótica en Castelló

El Hospital General de Castelló realizó su primera intervención robótica asistida por el equipo Da Vinci a finales del mes de noviembre. Desde entonces se han realizado un total de 25 cirugías robóticas por parte de los servicios de Urología, con un registro de 20 intervenciones; Ginecología, con 3 intervenciones; y Cirugía General, con 2 intervenciones.
 

Actualitat del Departament

El Gabinet de Comunicació de l'Hospital Universitari General de Castelló realitza una tasca de comunicació externa amb l'objectiu de donar a conèixer, tant al personal del centre i del Departament de Salut de Castelló com als pacients, la intensa activitat que es porta a terme en la institució.

Un dels canals importants per dur a terme aquesta tasca és la publicació i difusió de notes de premsa per als mitjans de comunicació. En aquesta secció podràs estar al dia de la informació que es fa pública setmanalment.

A més, tindràs accés a les notes de premsa publicades en dates anteriors pel Gabinet de Comunicació de l'Hospital General de Castelló.

Les notes de premsa del dia es poden consultar a la secció de Premsa de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat (www.san.gva.es)

Notes de premsa

Archivo

 

 

 

        Campanyes

D'altra banda, en el si d'aquest centre hospitalari tenen lloc al llarg de l'any diferents esdeveniments i actes en els quals la participació està guiada per la il · lusió i la motivació del personal. Visita aquests enllaços i podràs veure les fotografies de tots aquests esdeveniments: