notes de premsa

FORMACIÓ EIR

 

17/07/2023

 

Les infermeres internes residents (EIR) de la promoció 21/23 han finalitzat el seu període de residència en les especialitats de Familiar i Comunitària, Treball i Ginecològic-obstètric (comares) amb un acte de comiat que ha tingut lloc hui a l'Hospital General de Castelló.

 

La infermera Alba Chapinal ha aconseguit el primer lloc del Premi Excel·lència EIR i Sonia Usó ha sigut la segona classificada.

 

El guardó EIR de l'especialitat de Familiar i Comunitària atorgat pel Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) l'han rebut  Nuria Cantero i Cristina Bordes.

 

 

La conferència institucional ha estat a càrrec de la infermera especialista ginecològic-obstètrica i professora del Grau d'Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut, Paula Rechaca, qui ha exposat les influències de les etapes del cicle menstrual sobre la condició física de les dones atletes.

 

 

Mitjana (0 Vots)

ANGIÓGRAFO

L'equip de Radiologia Intervencionista de l'Hospital General de Castelló presenta el nou angiògraf biplà, un equipament d'última generació per millorar l'atenció de malalties com ara els ictus i altres patologies vasculars

 

 

 

 

Mitjana (0 Vots)

INVESTIGACIÓN

Un estudio del Hospital General de Castelló realizado entre población escolar de la provincia relaciona el bienestar psicológico con los trastornos gastrointestinales en la infancia y la adolescencia

 

 

  • La prevalencia de este tipo de trastornos es 2,5 veces mayor en pacientes con sintomatología depresiva, según resultados preliminares
  • En el estudio ha participado un total de 447 niños y niñas de entre 10 y 14 años de diferentes centros escolares de Castelló

El hospital General de Castelló está llevando a cabo un estudio de investigación con el objetivo de relacionar los trastornos gastrointestinales funcionales en la infancia y la adolescencia con la presencia de sintomatología ansiosa, depresiva y otros rasgos propios de la personalidad perfeccionista. De esta forma, y según los primeros resultados preliminares, la prevalencia de este tipo de trastornos es 2,5 veces mayor en aquellos pacientes que presentan sintomatología depresiva.

 

Así se desprende de un estudio transversal desarrollado por un equipo de especialistas en Pediatría y Psicología en el que han participado un total de 447 niños y niñas de entre 10 y 14 años de diferentes centros escolares de Castelló.

 

"El objetivo de este trabajo de investigación es valorar la existencia de alguna alteración en el estado de ánimo de la población infanto-juvenil con trastornos gastrointestinales funcionales para ofrecer herramientas de tratamientos relacionados con la esfera psicológica, evitando así el sufrimiento de tantas familias y pacientes, visitas múltiples a consultas médicas, exploraciones complementarias complejas y la prescripción de fármacos más indicados para una patología gastrointestinal de causa orgánica", ha explicado Carmen Jovaní, pediatra especialista en Medicina Digestiva Infantil del hospital General de Castelló.

 

Los trastornos gastrointestinales funcionales son aquellos en los que no existe una causa física o una lesión que justifique la sintomatología, mientras que los trastornos orgánicos son aquellos que sí que tienen una alteración estructural o bioquímica que desencadena los síntomas y unas pruebas que justifican el diagnóstico.

 

Problema de salud muy prevalente

Los trastornos gastrointestinales funcionales son un problema de salud muy prevalente entre la población pediátrica que se manifiestan con una serie de síntomas como la diarrea, el estreñimiento o el dolor abdominal cuando no va ligado a una causa orgánica. Este tipo de patología está muy presente en las consultas médicas por lo que las conclusiones finales de este estudio podrán ser de utilidad para los especialistas.

 

Entre los resultados preliminares también destacan otros datos como la mayor prevalencia de este trastorno entre el género femenino mientras que en edad a partir de los 12 años se produce una mayor prevalencia del trastorno en pacientes con rasgos de personalidad perfeccionista.

 

Estos son los resultados de un estudio preliminar basado en la realización de encuestas validadas a 447 escolares durante su jornada lectiva previo consentimiento informado de sus padres/tutores y con el visto bueno de las direcciones académicas de cada centro escolar, así como de la Conselleria de Educación. "Agradecemos la colaboración tanto a las personas responsables de los colegios e institutos, como a las familias y tutores que han accedido a la participación de sus hijos e hijas, ya que el estudio necesitaba una muestra amplia para poder obtener conclusiones sólidas", ha añadido Jovaní.

 

En el estudio participan, junto a Carmen Jovaní, el también pediatra del hospital General de Castelló Jesús Lucas; la psicóloga de Fisabio Andreea Milea y la graduada en Medicina por la Universitat Jaume I Mónica Rubio; es el primer estudio de estas características que se realiza entre la población castellonense.

 

"Con estos primeros datos preliminares vemos que la asociación obtenida entre trastornos gastrointestinales funcionales y los síntomas depresivos, ansiosos o de personalidad perfeccionista es significativa, por lo que nos da pie a seguir desde el hospital con esta línea de investigación",ha concluído Jovaní.

Mitjana (0 Vots)

FORMACIÓ MIR, FIR, EIR

El Departament de Salut de Castelló acomiada una nova promoció de personal resident

 

 

26/05/2023

 

El Departament de Salut de Castelló acomiada una nova promoció de personal resident, la primera que ha fet front durant tot aquest període a la pandèmia sanitària de la COVID-19. Durant l'acte el gerent del Departament de Salut de Castelló, Ricardo Tosca; la cap d'estudis de la Comissió de Docència, Flavia Pronzato; i el cap d'estudis de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, José Baleriola, han tingut sentides paraules dirigides als ja especialistes:
"Heu estat enormes, gegants. Gràcies per triar el Departament de Salut de Castelló. Heu demostrat una resiliència impressionant durant aquests anys de grans canvis. Aquestes portes sempre estaran obertes", han dit.

Durant l'acte, l'especialista en Farmàcia Hospitalària Julia Bodega ha parlat en representació del col·lectiu resident amb aquestes paraules: "Hem viscut moments de sacrifici i disciplina, però l'Hospital o el centre de salut és la nostra llar i els companys i compnayes, la família. Gràcies per haver-nos donat arrels per a créixer"

Per la seua part, l'especialista en Cardiologia Javier Solsona ha rebut el primer premi Enrique Simón per la seua trajectòria formativa i investigadora durant el seu període de residència a l'Hospital General de Castelló. El segon premi ha estat per a Julia Bodega, especialista en Farmàcia Hospitalària.

L'acte ha finalitzat amb el lliurament de diplomes i la foto de record junt amb cadscun dels tutors i tutores.

Mitjana (0 Vots)

FORMACIÓN MIR, FIR, EIR

El Departament de Salut de Castelló recibe con un acto de Acogida al personal residente que inicia este año su periodo de formación especializada

 
22/05/2023
El Departament de Salut de Castelló recibe con un acto de Acogida al personal residente que inicia este año su periodo de formación especializada. 
 
En total son 46 graduados en Medicina que realizarán el período de residencia en el Hospital General de Castelló y otros 17 graduados que realizarán la formación en la especialidad de Medicina Familiar y Comunitaria. Además, otros 10 graduados en Enfermería inician el período de residencia en las especialidades de Trabajo, Ginecologica-Obstétrica (matrona) y Familiar y Comunitaria.
 
El Departament de Salut de Castelló ha cubierto todas las plazas docentes ofertadas en este ejercicio del 2023.
 
El acto de Acogida ha contado con la presencia del gerente del Departament de Salut de Castelló, Ricardo Tosca, quien ha mostrado su "agradecimiento por haber elegido este Departament para su formación especializada".
Mitjana (0 Vots)
S'estan mostrant 6 - 10 de 375 resultats.
Articles per pàgina 5
de 75

« Ves enrere

El General de Castelló potencia su papel formador en anatomía quirúrgica centrada en cirugía de raquis

El General de Castelló potència el seu paper formador en anatomia quirúrgica centrada en cirurgia de raquis

  • Organitza en la Universitat Jaume I dos jornades teoricopràctiques
  • Les formacions han millorat les habilitats tècniques de l'alumnat

L'Hospital General Universitari de Castelló ( HGUCS)ha organitzat junt amb la Unitat Predepartamental de la Universitat Jaume I de Castelló dos jornades centrades en la cirurgia de raquis, especialitat amb què compta el centre i és de referència per a tota la província de Castelló.

El responsable de la Unitat de Raquis, Ismael García Costa, ha sigut l'encarregat d'organitzar i dirigir les dos jornades, realitzades en la sala de disseccions de la Facultat de Ciències de la Salut de la UJI.

En la primera de les jornades va abordar la fusió lumbar per via lateral mínimament invasiva amb l'objectiu de millorar el rendiment i les habilitats quirúrgiques dels cirurgians de raquis.

La segona de les sessions, realitzada esta setmana ha proporcionat instrucció i formació teoricopràctica sobre tècniques intervencionistes en el dolor crònic del raquis. Amb ella s'ha pretés reproduir la realitat en un ambient controlat i millorar el rendiment de les habilitats tècniques.

Ambdós formacions s'han dut a terme de forma semblant. Després del repàs de la teoria anatòmica i de les tècniques, a més de la presentació de casos i la seua discussió amb els especialistes i professionals invitats, l'alumnat ho ha posat en pràctica en cadàvers, supervisat pel professorat.

El director Ismael García Costa, qui també és professor associat de les malalties de l'aparell locomotor de la UJI, ha comptat per a estes sessions de formació especialitzada amb professionals de prestigi. Així, en la primera de les sessions va comptar amb el Cap d'Unitat de l'Hospital Plató de Barcelona, Lluís Aguilar, i amb Sergio Mendoza, professor de cirurgia ortopèdica en el DUKE University Medical Center dels Estats Units.

En la formació sobre dolor van participar quatre destacats especialistes en anestèsia. Per part de l'Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS) van ser els especialistes del servici d'Anestèsia i Unitat de Dolor, José Luis Gómez i Juan Manuel Mercat, i provinents del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, José López Porcar, cap del servici, i Jaime Serrano. A més, des de l'hospital Asepeyo de Sant Cugat també va col·laborar Iván Llavat.

En ambdós, ha estat recolzat també per Francisco Ros, professor d'anatomia en la UJI, encarregat del repàs anatòmic en les matèries a tractar, la via lateral mínimament invasiva i de la unitat motora segmentaria del raquis de la columna, disc intervertebral i articulació sacroiliaca.

Actualitat del Departament

El Gabinet de Comunicació de l'Hospital Universitari General de Castelló realitza una tasca de comunicació externa amb l'objectiu de donar a conèixer, tant al personal del centre i del Departament de Salut de Castelló com als pacients, la intensa activitat que es porta a terme en la institució.

Un dels canals importants per dur a terme aquesta tasca és la publicació i difusió de notes de premsa per als mitjans de comunicació. En aquesta secció podràs estar al dia de la informació que es fa pública setmanalment.

A més, tindràs accés a les notes de premsa publicades en dates anteriors pel Gabinet de Comunicació de l'Hospital General de Castelló.

Les notes de premsa del dia es poden consultar a la secció de Premsa de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat (www.san.gva.es)

Notes de premsa

Archivo

 

 

 

        Campanyes

D'altra banda, en el si d'aquest centre hospitalari tenen lloc al llarg de l'any diferents esdeveniments i actes en els quals la participació està guiada per la il · lusió i la motivació del personal. Visita aquests enllaços i podràs veure les fotografies de tots aquests esdeveniments: