notes de premsa

Content with tag riñon hospital general castellón.

CELEBRACIÓ

L'Hospital General de Castelló ha celebrat una jornada professional en la qual ha presentat davant la resta de serveis el treball de la Unitat de Trasplantament Renal que després de tres mesos de funcionament ha aconseguit ja el cinqué trasplantament de renyó.

La Jornada ha sigut inaugurada pel gerent del Departament de Salut de Castelló, Ricardo Tosca, qui ha assegurat que la Unitat de Trasplantaments de l'Hospital General de Castelló "arribarà a ser una unitat referent a Espanya igual que ho és aquest hospital quant a xifres de donació d'òrgans".

 

A continuació, la jornada ha comptat amb la participació de Javier Guasch, excoordinador de trasplantaments del centre hospitalari qui ha fet un repàs de la trajectòria de l'Hospital fins a la creació de la Unitat de Trasplantament: "A la fi de 2018 es va crear un grup de treball amb l'objectiu d'iniciar una Unitat de Trasplantaments perquè les dades ens avalaven i Castelló s'ho mereixia".

 

La jornada ha seguit amb la intervenció de Bárbara Vidal, coordinadora actual de trasplantaments i David Ramos, especialista en Nefrologia i responsable del trasplantament renal, els qui han presentat la forma de treball de la unitat i han agraït la solidaritat de cada pacient i les seues famílies que diuen sí a la donació d'òrgans. "Els inicis sempre són complexos però hem aconseguit ja el cinqué trasplantament renal en tres mesos, una xifra que supera l'esperat, per la qual cosa el funcionament i la gestió d'aquesta Unitat està sent molt positiu", ha destacat el dr. Ramos.

 

L'Organització Nacional de Trasplantaments també ha comptat amb una ponència en aquesta jornada a través de Belen V. Conquero, directora de Comunicació d'aquest organisme qui ha ressaltat la importància de l'anonimat per a preservar l'altruisme i garantisme que dicta la legislació actual.

 

Per a finalitzar, l'Associació de pacients Alcer Castalia, a través del seu president, Juan Doménech, ha agraït la implicació de tots els equips professionals en la posada en marxa d'aquesta Unitat i ha realitzat un homenatge al dr. Javier Guasch amb el lliurament d'una placa commemorativa

Mitjana (0 Vots)

« Ves enrere

INVESTIGACIÓN

Un estudio del Hospital General de Castelló realizado entre población escolar de la provincia relaciona el bienestar psicológico con los trastornos gastrointestinales en la infancia y la adolescencia

 

 

  • La prevalencia de este tipo de trastornos es 2,5 veces mayor en pacientes con sintomatología depresiva, según resultados preliminares
  • En el estudio ha participado un total de 447 niños y niñas de entre 10 y 14 años de diferentes centros escolares de Castelló

El hospital General de Castelló está llevando a cabo un estudio de investigación con el objetivo de relacionar los trastornos gastrointestinales funcionales en la infancia y la adolescencia con la presencia de sintomatología ansiosa, depresiva y otros rasgos propios de la personalidad perfeccionista. De esta forma, y según los primeros resultados preliminares, la prevalencia de este tipo de trastornos es 2,5 veces mayor en aquellos pacientes que presentan sintomatología depresiva.

 

Así se desprende de un estudio transversal desarrollado por un equipo de especialistas en Pediatría y Psicología en el que han participado un total de 447 niños y niñas de entre 10 y 14 años de diferentes centros escolares de Castelló.

 

"El objetivo de este trabajo de investigación es valorar la existencia de alguna alteración en el estado de ánimo de la población infanto-juvenil con trastornos gastrointestinales funcionales para ofrecer herramientas de tratamientos relacionados con la esfera psicológica, evitando así el sufrimiento de tantas familias y pacientes, visitas múltiples a consultas médicas, exploraciones complementarias complejas y la prescripción de fármacos más indicados para una patología gastrointestinal de causa orgánica", ha explicado Carmen Jovaní, pediatra especialista en Medicina Digestiva Infantil del hospital General de Castelló.

 

Los trastornos gastrointestinales funcionales son aquellos en los que no existe una causa física o una lesión que justifique la sintomatología, mientras que los trastornos orgánicos son aquellos que sí que tienen una alteración estructural o bioquímica que desencadena los síntomas y unas pruebas que justifican el diagnóstico.

 

Problema de salud muy prevalente

Los trastornos gastrointestinales funcionales son un problema de salud muy prevalente entre la población pediátrica que se manifiestan con una serie de síntomas como la diarrea, el estreñimiento o el dolor abdominal cuando no va ligado a una causa orgánica. Este tipo de patología está muy presente en las consultas médicas por lo que las conclusiones finales de este estudio podrán ser de utilidad para los especialistas.

 

Entre los resultados preliminares también destacan otros datos como la mayor prevalencia de este trastorno entre el género femenino mientras que en edad a partir de los 12 años se produce una mayor prevalencia del trastorno en pacientes con rasgos de personalidad perfeccionista.

 

Estos son los resultados de un estudio preliminar basado en la realización de encuestas validadas a 447 escolares durante su jornada lectiva previo consentimiento informado de sus padres/tutores y con el visto bueno de las direcciones académicas de cada centro escolar, así como de la Conselleria de Educación. "Agradecemos la colaboración tanto a las personas responsables de los colegios e institutos, como a las familias y tutores que han accedido a la participación de sus hijos e hijas, ya que el estudio necesitaba una muestra amplia para poder obtener conclusiones sólidas", ha añadido Jovaní.

 

En el estudio participan, junto a Carmen Jovaní, el también pediatra del hospital General de Castelló Jesús Lucas; la psicóloga de Fisabio Andreea Milea y la graduada en Medicina por la Universitat Jaume I Mónica Rubio; es el primer estudio de estas características que se realiza entre la población castellonense.

 

"Con estos primeros datos preliminares vemos que la asociación obtenida entre trastornos gastrointestinales funcionales y los síntomas depresivos, ansiosos o de personalidad perfeccionista es significativa, por lo que nos da pie a seguir desde el hospital con esta línea de investigación",ha concluído Jovaní.

Actualitat del Departament

El Gabinet de Comunicació de l'Hospital Universitari General de Castelló realitza una tasca de comunicació externa amb l'objectiu de donar a conèixer, tant al personal del centre i del Departament de Salut de Castelló com als pacients, la intensa activitat que es porta a terme en la institució.

Un dels canals importants per dur a terme aquesta tasca és la publicació i difusió de notes de premsa per als mitjans de comunicació. En aquesta secció podràs estar al dia de la informació que es fa pública setmanalment.

A més, tindràs accés a les notes de premsa publicades en dates anteriors pel Gabinet de Comunicació de l'Hospital General de Castelló.

Les notes de premsa del dia es poden consultar a la secció de Premsa de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat (www.san.gva.es)

Notes de premsa

Archivo

 

 

 

        Campanyes

D'altra banda, en el si d'aquest centre hospitalari tenen lloc al llarg de l'any diferents esdeveniments i actes en els quals la participació està guiada per la il · lusió i la motivació del personal. Visita aquests enllaços i podràs veure les fotografies de tots aquests esdeveniments: